Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

VM-brons till Småkronorna efter drömstart mot Tjeckien

Tre mål i den första perioden lade grunden till bronsmedaljen.
När matchen var över hade Småkronorna besegrat Tjeckien med 5-2.

Efter den tunga semifinalförlusten, mot Finland, laddade Småkronorna om för söndagens bronsmatch mot Tjeckien – och det var ett revanschsuget Sverige som ställde upp på isen.

Redan efter fem minuter kunde Adam Ginning sätta matchens första mål och det dröjde inte länge innan Nikola Pasic kunde utöka den blågula ledningen.

Tjeckien slet hårt för en reducering och fick slutligen utdelning – men den lyckan varade inte särskilt länge för tjeckerna.

För Marcus Westfält kunde skicka in ytterligare en puck innan slutsignalen för den första perioden ljöd.

Men matchen var långt ifrån över. Michal Teply reducerade i början av den andra perioden efter en viss turbulens framför den svenska kassen.

Men där och då tog Småkronorna över på nytt. Filip Johansson satte 4-2, och gjorde därmed sitt första mål i turneringen.

I den tredje perioden punkterade Adam Ginning matchen genom att skriva in 5-2 på resultattavlan, vilket blev matchens slutresultat och bronsmedaljen tillhörde därmed svenskarna.