Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen kastade kettlebell och prejade rånarna av vägen – flydde till fots med byte

 
Juvelerarrånet
Visa alla artiklar

Det var ett vittne som tog sin bil och prejade guldrånarna av vägen på Nygatan. Rånarbilen krockade in i en stolpe och fyra beväpnade rånare tvingades fly till fots ur bilen med rånarbytet.
– Jag slängde en tolv kilos kettlebell mot bilen, säger ett vittne till LT.
(Uppdateras)

Annons

Klockan 12.31 gick larmet om rånet mot guldbutiken på Nygatan i Södertälje. Fyra rånare beväpnade med knivar och en pistol sprang in i guldbutiken och slog sönder glasmontrar och raffsade ner smycken i väskor.

Därefter flydde de ut i sin bil på Nygatan för att köra därifrån.

Men rånarna kunde aldrig drömma om att medborgarengagemanget ute på gatan skulle bli så stort.

– Ett vittne kastade sig in i sin bil och prejade rånarnas av vägen, säger ett vittne till LT.

Det fick till följd att rånarna krockade in i en lyktstolpe ner mot Kaplansgatan.

– Rånarbilen kom inte längre än tio meter, säger ett vittne till LT.

Innan hade upprörda Södertäljebor ingripit mot rånarna med att kasta föremål och försöka bända upp bildörren när de nyss slängt sig in sig i bilen med rånbytet utanför juvelerarbutiken.

Rånarna satt först i bilen beväpnade och försökte få kontroll på situationen med ingripande vittnen utanför. Då sprang ännu ett vittne ut i vägen med en tolv kilos kettlebell som han vräkte mot rånarbilen.

– Jag slängde den mot rutan för att den skulle gå sönder, men träffade bilramen, säger han.

Samtidigt ska ännu en Södertäljebo ha försökt slita upp bildörren.

– Han försökte bända upp dörren mot rånarnas vilja. Det är helt otroligt att så många gjorde så mycket osjälviskt uppoffrande, säger vittnet till LT.

Rånarna tog då till flykten – till fots.

– De sprang ner för Kaplansgatan. Två av dem sprang under viadukten och försvann. De andra två sprang mot S:ta Ragnhildskyrkan, säger vittnet.

Minst en av väskorna med rånarbyte ska de haft med sig, enligt vittnen.

– Det var en oehörd medborgarreaktion, många blev förbannade när de sprang in och slog sönder glasmontrarna inne i butiken.Det var fantastiskt att se så många agera så osjälviskt, säger ett vittne till LT.