Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittnen anmälda för mened

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Två vittnen i den stora gangsterrättegången har anmälts för mened av åklagarsidan.

Det var åklagarsidan som kallade dem att vittna i tingsrätten, men väl där kom de inte ihåg det som åklagarna menar att de berättat i polisutredningen.

En person som befann sig i Oasen tidigare under dagen för dubbelmordet har berättat att två ynglingar kom in i lokalen dagtid. Själv kände han inte igen pojkarna, men efter mordet såg han dem och pekade ut dem för en handlare i Ronna centrum som kunde namnge dem. Detta fick polisen veta. Men när handlaren kallades till tingsrätten mindes han inget av detta. I stället hävdar han att polisen hittat på.

De två ynglingarna dömdes av tingsrätten till sluten ungdomsvård för medhjälp till mord. Enligt åklagarna utförde de rekogniceringsuppdrag för nätverkets räkning.

Det andra vittnet som anmäls för mened är en man som sålde skyddsutrustning. I hans dator hittades en mejlväxling med den tidigare gangsterbossen Milan Sevo från Belgrad, som uppmanar honom att varna Yaacoub Moussa för ett mordkontrakt som lagts ut av den så kallade ”Gudfadern” – Södertäljenätverkets högste boss, som är den ende person enligt polisen som står över Bernard Khouri i rang.

I rätten mindes han inget om mejlväxlingen. Blir det åtal riskerar de fängelse