Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittne på Oasen: "Jag trodde jag skulle dö"

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

När mördarna kom in på Oasen slängde sig Rimon ner på golvet intill Eddie Moussa för att ta skydd. När Eddie sköts till döds, träffades även Rimon av flera rikochetter.
– Jag trodde min sista stund var kommen, säger han.

Gangsterrättegången i Stockholms tingsrätts säkerhetssal segar sig fram i den gråmulna februaridagen. På tisdagen var det dags att höra anhöriga till de mördade Moussabröderna samt vittnet Rimon, 54, som träffades av flera splitter från kulor som ven genom lokalen.

I dag tror Rimon att mördarna aldrig var ute efter honom, men då på natten mot den 1 juli, var han säker på att hans sista stund var kommen.

I Oasen spelades som vanligt kort. Vid två av borden satt folk och spelade. Vid ett satt klubbföreståndaren Yaacoub Moussa och hans kompisar. Vid det andra Assyriskaspelaren Eddie och några till. Rimon gick och satte sig i tv-soffan vid ena väggen och vinkade åt sig Eddie för att beställa något.

Det var då nödutgången plötsligt öppnades och två svartklädda, maskerade personer kom in. Den ene höll i en pistol, den andre en Kalashnikov.

– Han med pistol sprang direkt fram till Yaacoub och började skjuta. Den andre sökte med blicken runt i lokalen tills han fick syn på Eddie, säger Rimon.

Mannen med automatvapnet förflyttar sig snabbt fram till Eddie, som kastat sig på golvet i skydd. Även Rimon slänger sig ner på golvet, alldeles intill Eddie. Då startar skjutandet – över 25 skott som träffar Eddie i främst ryggen och dödar honom.

Fem personer är åtalade för dubbelmordet samt för mordförsök på Rimon, de fanns närvarande i rättssalen. De andra, som är åtalats på andra åtalspunkter, valde att inte närvara. På torsdag fortsätter rättegången om dubbelmordet.

FOTNOT: Rimon heter egentligen något annat.

Läs mer i onsdagens papperstidning.