Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittne: "Folk började gråta"

Flera personer blev vittne till rånet och skottlossningen.
- Folk började skrika och gråta, säger ett vittne till LT.

Fiket på Kringlans entréplan var fyllt med gäster när skottlossningen ägde rum. Ett vittne, vi kan kalla henne Anna, satt med en kollega och fikade när de hörde flera kraftiga smällar ute på Gågatan.

- Vi hörde att det small men förstod först inte vad som hände. Min kollega trodde att det kanske var en filminspelning. Men folk reste sig upp, började skrika och gråta. Och när någon skrek något i stil med att han är beväpnad, då förstod vi att det var på riktigt. Många försöker då ta sig längre bort från fönstren ut mot gatan.

Anna ser en man stå utanför ingången till Telgehusets huvudentré, där också en bil står framkörd med bagageluckan öppen.

- Jag uppfattar det som att den här personen, som har en rånarluva på sig ska hålla vakt och att han har ett långt föremål i händerna, kanske ett vapen, jag vet inte riktigt, säger hon.

Det smäller flera skott, hur många är svårt att säga så här i efterhand, säger Anna.

- Det kommer flera personer springande längs med Gågatan, flera är arbetsklädda och jag tror att det är civilpoliser. Och då ser jag hur den här personen som jag uppfattade höll vakt ramlar in till hälften i bagageluckan på bilen, kanske skjuten. Samtidigt backar bilen och jag tror att den som körde backar över honom, säger Anna.

Bilen backar tillbaka ut på Torekällgatan men åt vilket håll den försvinner uppfattar inte Anna.

- Jag tittar på mannen på gatan, han ligger helt orörlig. En civilklädd polis springer fram till honom, knäböjer och kollar förmodligen hur läget är.

När den första ambulansen kör in på Gågatan går Anna och hennes kollega därifrån.

- Vi såg folk i chock och hörde hur en del fortfarande grät, berättar hon.