Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vittne: 41-åringen sköts framför sin son

En 41-årig man sköts med flera skott inne i Lunagaraget på torsdagseftermiddagen – mitt framför sin son.

Annons

Klockan 15.24 på torsdagen kom larmet om skottlossning inne i Lunagaraget i centrala Södertälje. Offret var enligt uppgifter till LT en 41-årig småbarnsfar som bodde i närheten av garaget på Rådhusgatan.

– Det värsta var att det skedde framför hans son. Det var ett beställningsjobb. Men en kvinna kom och tog sonen och sprang ut från garaget, säger ett vittne till LT.

Även uppgifter till P4 Radio Stockholm pekar på att den skjutne 41-åringens son blivit vittne till mordförsöket.

Sonen ska enligt vittnet ha flytt själv, panikartat in i Lunagallerian.

– Jag hörde ett skott. Det kanske tog två minuter så kom en unge springande från garaget, gråtande i chocktillstånd. Han sprang in i en butik bredvid. Efter det är det en kvinna som kommer in och börjar skrika att jag ska ringa polisen, säger ett vittne till Radio Stockholm.

Enligt polisen kan skjutningen ha koppling till gangsterkriget i Södertälje och morden på Oasen, men inget är ännu bekräftat.

Polisen uppger också att en hotbild ska ha funnits mot 41-åringen. Hotbilden kopplas till dubbelmordet på spelklubben Oasen i Ronna 2010, då bröderna Moussa sköts till döds.

Enligt uppgift till LT ska 41-åringen ha skjutits med flera skott.

– Han sköts i benen och sen misshandlade gärningsmannen honom genom att slå pistolkolven hårt i hans huvud flera gånger, säger en person till LT.

Polisen ville dock inte bekräfta uppgifterna under torsdagen. Andra uppgifter gjorde gällande att 41-åringen skjutits i huvudet.

– Han fördes skadad med ambulanshelikopter till sjukhuset, säger Lotta Thyni vid Södertäljepolisen.

Polisen inledde omgående en förundersökning om försök till mord. Såväl Rådhusgatan som Garvaregatan invid Lunagaraget spärrades av under flera timmar under tiden som teknikerna jobbade på brottsplatsen.

Gärningsmannen tycks ha slängt ifrån sig en pistol med ljuddämpare utanför Lunagaraget som polisens tekniker tog hand om.

– Ett rent beställningsjobb, säger en person till LT.

Flera poliskontroller gjordes även på motorvägen mellan Södertälje och Stockholm och en mörkblå övergiven Audi, som stod övergiven längs E4, ska bland annat ha tagits in för undersökning.

– Vi följer upp all information som kommer in till oss när något sådant här händer, säger Ulf Lindgren vid Stockholmspolisen.

Vid 00.30-tiden meddelade polisen på sin hemsida att en person gripits för skottdådet. Läs mer om det här.