Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visade falskt körkort för polisen – åtalas vid tingsrätten

Polisen stoppade en bil i Hovsjö en dag i maj 2016. Det uppstod genast problem för bilisten, en 37-årig man från en förort i södra Stockholm.

Han visade fram ett grekiskt körkort, men problemet för honom var att grekiska körkort är sådana som ofta förekommer som förfalskade. Och det känner Södertäljepolisen och övriga poliser i Sverige mycket väl till, så polispatrullen tittade lite extra på körkortet.

Vissa tecken tydde direkt på att det var fråga om en förfalskning. Polisen beslagtog körkortet för utredning och utredningen visade att det mycket riktigt var ett falskt körkort.

Mannen, som varken är grekisk medborgare eller har grekiska som modersmål utan kommer från ett land utanför EU, åtalas nu vid Södertälje tingsrätt för brotten brukande av falsk urkund och olovlig körning. Han har i förhör med polisen nekat till brott.

Det är inte känt när rättegången kan komma att hållas.