Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viola beach dödskrasch – svarta lådan kortslöts

Olyckan i Södertälje, där brittiska bandet Viola Beach omkom, kan förbli ett mysterium.Polisen har inga entydiga svar — och bilens svarta låda kan bli omöjlig att analysera efter en kortslutning.

Resultaten från den tekniska undersökningen av bilen väntas snart, men polisen har inga stora förhoppningar om att få en klar bild av vad som orsakade olyckan på motorvägsbron. Popbandets fyra medlemmar och dess manager dödades.

– Vad jag kan se finns det ingenting i dagsläget som kan ge ett absolut svar, säger förundersökningsledaren Lars Berglund.

Bilen körde igenom två bommar innan den kolliderade med den öppna bilbron och rasade ner i kanalen. Polisen misstänker att föraren kan ha slagits medvetslös. Man utreder också om bilens system har hängt sig så att bilen fortsatt gasa. Svaret kan finnas i bilens svarta låda.

– Den har legat i vattnet och kortslutits. Det är inte säkert att det går att få ut någon information ur den, säger Lars Berglund.

Efter olyckan inkom två larmsamtal om att bommen var trasig, men övervakningskamerorna visade ingenting ovanligt. Först efter ett tredje samtal, 39 minuter efter kraschen, ryckte polisen ut. Men en snabbare insats hade inte räddat några liv, enligt polisen.

– De har troligtvis dött ögonblickligen i samband med kollisionen med bron, säger Berglund.