Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vintervädret lockade till uteaktiviteter

Många Nykvarnsbor tog vara på det vackra vintervädret i helgen och besökte Yngern och den nya serveringen som fungerar som omklädningsrum och värmestuga med öppen spis.

I helgen öppnade Hökmossbadets servering för säsongen och tanken var att kommunen skulle ha plogat en slinga på isen inför dagen. Men så blev det inte. En kombination av för svag is för maskinerna och isens dåliga yta, med snö och frusen issörja, gjorde det omöjligt. Förhoppningen är dock att det ska kunna göras inom kort.

Den knaggliga isen hindrade dock inte Thomas Kandel och Lotta Larsson från att snöra på sig skridskorna tillsammans med Johannes Kandel, 8.

–Johannes ska åka skridskor med skolan och då känns det bra att ha testat det en gång innan, för det är ett tag sedan senast, säger Lotta Larsson.

Efter skridskoturen väntar sedan eventuellt en fika i serveringen, berättar hon.

I serveringen, framför den öppna spisen där brasan sprakar trevligt, sitter Kerstin och Niklas Kanders med Tova, snart tre månader.Kerstin och Niklas gillar båda friluftsliv och de brukar vara här, både vinter och sommar berättar de.

– Vi passar på att vara här nu när det är fint väder och vi åker både skridskor och skidor. Så det är välkommet med en öppen servering, säger Niklas Kanders.