Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinteraktiviteter för hela familjen i Tveta

På Familjedagen vid Tveta i morgon ska det gå att skrinna och skida på Måsnaren.

Annons

Friluftsfrämjandet, SNO, Järna SK, FUB och de två scoutkårerna som är arrangerar Familjedagen poängterar att vintern finns kvar.

– Det är 20 centimeter tjock is på Måsnaren och det ska finnas tillräckligt med snö för att kunna åka skidor. Så vi planerar både ett Mullelopp på skidor och Lilla Vikingarännet på skridskor, säger arrangöransvarige Björn Sveréus.

Det är tredje året vinterdagen på Tveta blir av, ett år har evenemanget ställts in på grund av för dålig vinter.

–Målet är att få ut Södertäljeborna till Tveta, för att visa vilka vinteraktiviteter det finns. Tyvärr går det inte att kombinera med Ragnhildsborgsbacken, men där är det full fart också i helgen. Förra året var det 400 barn och vuxna på isen, vi hoppas på något liknande i år, säger Björn Sveréus.

Förutom Friluftsfrämjandets skid- och skridskolopp visar Brandförsvaret på livräddning ur vak, det går att testa snöskor, få tips om hur man åker längdskidor på rätt sätt, spårmaskinen visas upp och man får testa på sporten ringette. Självklart finns det tipspromenad och korvgrillning – och scouterna har lovat att bjuda på sång.

Vinteraktiviteter på Måsnarens is

Vad: Familjedag vid Tveta friluftsgård. Testa vintersporter och andra vinteraktiviteter på Måsnarens is.

När: Söndag kl 11–15, med Mullelopp på skidor kl 12 och Lilla Vikingarännet på skridskor kl 13.

Vilka är där: Friluftsfrämjandet i Södertälje, SNO, Järna SK Ringette, FUB Södertälje, Södertälje kommun, Södertörns räddningstjänst, Mariekäll och S:t Mina scoutkårer.