Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinnarkorven kommer från Mölnbo

Elliot Rommels inspiration från Grekland visade sig vara ett riktigt vinnardrag. På söndagen vann han tävlingen Sveriges yngsta korvmakare med sin kycklingkorv.

Det var sex unga finalister som tävlade i Stockholm under Korvfestivalen som skedde i Nacka strand. Tioåriga Elliot Rommel från Mölnbo tävlade med sin kycklingkorv som förutom kyckling även innehöll svarta oliver och färska tomater. Under söndagen var det också första gången som han själv stoppade korv. Som vinnare av tävlingen kommer hans korv även att säljas i Hemköps butiker.

– Det kommer kännas konstigt, men ändå coolt. För det är inte så vanligt att mitt recept brukar finnas i affärerna, säger han.

Men en karriär i matlagning är inget Elliot Rommel tänker sig.

– Jag vill bli företagsledare inom design. Möbler och hus och sådant. Men man kanske kan ha en restaurang vid sidan där man säljer korvar.

Han säger att han efter vinsten kanske kommer få en korvstoppningsmaskin och även om han inte ser en yrkesmässig framtid inom matlagning och korvstoppning kommer han fortsätta laga mat.

– Det är roligt för att man får se resultatet när man har lagat klart. Sedan är det roligt att bara få stå i köket och laga mat.

Elliots vinnande Kolymbarikorv

Innehåller kyckling, färska tomater, svarta oliver, fetaost, färsk vitlök, salt, svartpeppar och timjan.

Kommer säljas i Hemköps butiker till grillsäsongen 2016.