Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinnare av #Täljekärlek öppnar för behövande

Hemlösa och behövande kan inom kort komma in i värmen och få kaffe och macka. Snart har Södertäljekyrkans ”Välkommen hem” extra öppet onsdag kvällar.

LT har tidigare skrivit om ”Välkommen hem” som samlar in kläder och mat och delar ut till utsatta i Södertälje. Veronica Ericson, Anders Ericson och Kerstin Robertson som står bakom satsningen i höstas röstades fram som Årets #täljekärlek. Nu gör de ytterligare en insats för behövande – en variant av soppkök.

– Det finns redan andra som har sopplunch så vi tänkte ha öppet en kväll i veckan, särskilt nu i kylan är det skönt för dem som bor på gatan att få komma in i värmen och få sig kaffe eller te och en smörgås. Eventuellt kanske fika också, säger Veronica Ericson.

Från och med den 10 februari öppnar de varje onsdag kväll klockan 18–21

i lokalerna på Oxbacksgatan.

– Vi har redan kontakter med företag som skänker bröd och hoppas på fler. Privatpersoner som vill bidra får gärna skänka ett paket kaffe eller en ost. Bröd som blir över när vi stänger skickar vi med hem, säger Veronica Ericson.

Hittills är det hon, hennes man och hennes mamma som står för insatsen men fler frivilliga är välkommet.

– Jag har tagit kontakt med dem som hjälpte till vid vår jullunch. Den som vill hjälpa får gärna kontakta oss.

De vill hjälpa människor i nöd

Sedan 2012 är initiativet en del av Södertäljekyrkan, en kristen frikyrka. Alla intäkter går till kyrkans sociala arbete för de utsatta.

Från den 10 februari har de öppet onsdagskvällar då behövande får komma in

i värmen och bjuds på kaffe eller te och en smörgås.

Den som vill hjälpa till kan ringa 073–745 52 85 eller mejla [email protected]

”Välkommen hem” samlar in kläder som säljs i second hand-butiken på Oxbacksgatan eller skänks till behövande.