Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill du bli bonde i ditt nästa liv?

Glöm glitter och glamour i Hollywood. Det är raka motsatsen som vi svenskar drömmer om. En färsk undersökning visar nämligen att svensken helst av allt vill jobba som bonde i sitt nästa liv.

Lantbrukaren Anita Wennberg på Sandtorps gård i Enhörna är en av många som enligt de tillfrågade i undersökningen lever ett drömliv.

Vad tror du det är som lockar med bondelivet?

–  Att få bo på en gård, ha lite höns, gå och skrota i trädgården och ha ett självhushåll. Sedan är det en avkopplande miljö, man har närhet till djur, Man får också göra sitt eget, gräva i jorden och känna att man är med i verkligheten på något sätt, säger Anita.

Den aktuella undersökningen som Arla står bakom visar också att bönder tillsammans med läkare och forskare tillhör de yrkesgrupper som har högst förtroende hos svenska folket.

Anita tycker att hon känner av att det finns en tillit till hennes yrkesgrupp.

–  Vi odlar ju någonting som alla behöver ha. Jag anser att lantbruket är ryggraden i ett fungerande samhälle och eftersom att man vet att det är så så känner man sig betydelsefull, säger hon.

Skulle du välja att bli bonde i ditt nästa liv?

–  Ja, absolut, utan tvekan.

Vad skulle du vilja bli i ditt nästa liv? Skriv en kommentar.