Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka direktiv har socialkontoret?

För ett par år sedan följde jag med en vän till socialkontoret. Han hade blivit nekad ersättning av försäkringskassan trots att han hade en arbetsskada.

Han var utan pengar i två och en halv månad. Han hade hyresskulder, ingen mat eller pengar till telefonräkning. Vi vänner hjälpte honom med mat.

Vi satt där i 3,5 timmar innan en ung assistent pratade med honom – i fem minuter och gav bakslag.

Min vän kunde bevisa att han inte hade någon inkomst. Dagen efter hittades han död.

Nu har jag en hyresgäst som är sjukskriven, hon har stora svårigheter att utföra saker. Hon har haft två assistenter som inte verkar prata med varandra. Den ena ger råd och den andra nekar. På grund av detta har min hyresgäst fått avslag två gånger i rad. Hon har blivit skuldsatt och jag har fått sörja med medicin och mat vilket inte är mitt jobb. Det första beslutet är överklagat. Hon fick ingen hjälp med det heller trots att lagen tydligt säger att socialtjänsten är skyldig att hjälpa till med överklagan.

Jag undrar hur en socialdemokratisk kommun kan köra till botten med utsatta människor. Är det så vi vill ha det?

Jag vet att Socialstyrelsen har kommungranskare, hoppas att han kommer hit.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel