Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka beslut tar politikerna i kväll?

Gick allting rätt till när kommunen fick Grafikens hus att välja Södertälje? Det är en av frågorna som ställs på kvällens möte i kommunfullmäktige. LT är på plats i stadshuset och direktsänder och liverapporterar från debatten!

Dagen efter de rödas nationaldag är det dags att bedriva politik i verkligheten också. Södertälje kommunfullmäktige sammanträder i kväll, men först ut är Alliansen – ja blåsorkestern Alliansen från Kulturskolan. Sedan följer en rad medborgarförslag innan politikerna får ordet av fullmäktiges ordförande Bessim Aho.

Kommunens årsredovisning ska godkännas, men inte utan en debatt. Likaså helägda bolaget Telge AB:s årsrapport. Båda visar, som LT skrivit tidigare om, rekordstarka siffror, i kommunens fall mycket beroende på fina statsbidrag.

Detaljplanen för skola och exploatering i Viksberg ska äntligen beslutas, och tre nya vägnamn ska i Glasberga och Hölö ska till. Socialnämndens utskott, som har både krångliga och långa sammanträden vill ändra på arvodena för politikerna där.

Efter en räcka motioner om vägar och hur motioner besvaras är det dags för interpellationen. Och Liberalernas fråga till kultur- och fritidsnämndens ordförande huruvida några utfästelser givits för att Grafikens hus flyttade till stan kan bli intressant att få reda på.

Även svaren om var det nya Tingshusets placering blir och Herman ska hantera Ytterjärnas avloppsvatten kan bli spännande.