Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Viktigt värna om historiska miljöer”

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Kristdemokraterna vill slå sig in i politiken i Nykvarn igen. Toppkandidaten George Steij vill dock endast svara på LT:s frågor per mejl.

Vad talar för att Kristdemokraterna ska ta tillbaka den plats i kommunfullmäktige som ni tappade i valet 2006?

– Vi gick framåt i EU-valet och jag kan tänka mig att vi har en del stöd i kommunen. Jag hoppas att det räcker hela vägen.

Vad vill Kristdemokraterna i Nykvarn?

– Vi ställer oss negativa till bergkrossen i Taxinge. Vi vill verka för att det byggs fler boenden för de äldre. Vi tycker det är viktigt att minska barnantalet i småbarnsgrupperna på förskolorna.

Vilka frågor brinner du för?

– Som fotograf brinner jag för de få äldre miljöer som finns kvar i Nykvarn – jag anser att det är viktigt att värna om samhällets brukshistoriska hus och miljöer. Det är också viktigt att vara rädd om de gröna oaser som ännu finns kvar!

Du vill endast ge skriftliga svar på LT:s frågor. Är du ändå beredd att prata med väljarna och att stå i talarstolen i kommunfullmäktige?

– Om jag får förtroendet att representera partiet kommer jag att ta det ansvaret och föra partiets talan i fullmäktige. Det blir en ny erfarenhet för mig, men jag tror inte att det behöver vara fel att det kommer in en oerfaren politiker. Jag ska göra mitt bästa.