Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Viktigt att locka stora evenemang till Södertälje"

Till skillnad mot vd LT skrev i går så svarade Destination Södertälje på de frågor som LT ställt. LT missade de inskickade svaren.

Annons

Frågorna som LT ville ha svar på efter att kommunen tappat ett stort evenemang, Tjurruset:

Finns det beräkningar på vad ett evenemang med cirka 10 000-12 000 deltagare betyder för Södertäljes besöksnäring?

”Nej, det görs inga sådana beräkningar i dag. Varje evenemang är unikt och man tittar på framför allt parametrar såsom antal besökare och hotellnätter, varifrån besökarna kommer och hur mycket de kan tänkas spendera i samband med evenemanget. Vi arbetar med att ta fram olika beräkningsmodeller som passar olika typer av evenemang i Södertälje, det gäller att fånga upp såväl ekonomiska värden som goodwill och annat som stärker stadens attraktionskraft. Det är självklart att ett evenemang i den här klassen är av stort värde för besöksnäringen i kommunen.

Vilka befogenheter har Destination Södertälje gentemot andra intressen, som miljö, stadsbyggnad för att få evenemang till stan?

”Destination Södertälje och hela kommunen tycker det är viktigt att locka och anordna stora evenemang i Södertälje. Vi hoppas kunna samarbeta på ett bra sätt med det lokala näringslivet för att locka hit fler evenemang. Dock, när det gäller miljö – och stadsbyggnadsfrågor, hanteras de i respektive kontor där det finns sakkunnig kompetens och det är även där som besluten tas. Däremot har vi ett gemensamt uppdrag att se till Södertäljes bästa utifrån alla flera olika perspektiv. Det finns alltså flera olika parametrar att ta hänsyn till, där bland annat miljö är en av aspekterna. När det gäller Tjurruset är vårt förslag Vasa-Tveta området där terrängen skulle passa väldigt bra.