Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att hitta en bra stadsdirektör

Arbetet med att hitta en ny stadsdirektör pågår för fullt. För Boel Godner är det viktig tillsättning då det är hon själv som ansvarar för den.

Hur går det med arbetat att hitta en ny stadsdirektör (efter Martin Andreae, som sagt upp sig)?

– Jo, det går framåt. Jag har varit runt och pratat med politiker, tjänstemän, med facken om vilka kriterier de vill ha med i den kravprofil vi ska ha. Nu ska vi sätta oss ner och sammanställa detta, om en vecka borde kravprofilen vara färdig.

Och vad händer då?

– Vi går ut med ansökningen, och vi hoppas få in ett antal bra sökande fram till sommaren. I oktober borde vi ha klart med en ny stadsdirektör.

Du verkar lägga ner en del eget arbete i rekryteringen. Är den viktig för dig?

–Jo, det här är en anställning som jag ansvarar för, det har ju väldigt stor betydelse vem det blir. Men även om det är politikerna i kommunstyrelsen som beslutar, behöver det inte bli ett politiskt val av stadsdirektör. Det är viktigt att den som får jobbet har ett brett stöd.

Till skillnad mot andra kommuner byts inte de höga tjänstemännen i Södertälje ut om det blir ny majoritet. Hur kan man veta det, det var länge sedan majoriteten byttes ut i Södertälje?

–Vi har inte den traditionen att tjänstemännen är politiskt tillsatta, helt enkelt.