Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktigt att den uppsökande verksamheten är igång

I socialtjänstlagen 5 kap § 6 står det att kommunen är skyldig att bedriva en uppsökande verksamhet för äldre.

Anmäl text- och faktafel

Jag lämnade mina politiska uppdrag vid årsskiftet och har under mina 15 år i äldreomsorgsnämnden och mina 29 år i kommunala pensionärsrådet drivit denna fråga. Kommunen har gjort en del försök med uppsökande verksamhet för 75-åringar i bland annat Enhörna, men det projektet lades ner..

Myndighetschefen Pernilla Andreasson påpekar att äldreomsorgsnämnden för ett år sedan tog beslut om att alla som fyller 80 år ska få besök och det gläder mig som liberal att den uppsökande verksamheten i år även kommer att omfatta gruppen 85-åringar.

I Södertälje bor drygt 15 000 som är 65+ och det är självklart omöjligt för kommunen att kunna besöka alla dessa och därför har man gjort en prioritering.

Det viktigaste är att den uppsökande verksamheten för äldre nu äntligen kommit igång och besöken sker självklart på den enskildes eget önskemål.

Nils-Gunnar Lindh (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare