Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig seger för SSK: "Ett steg framåt"

SSK är återigen serieledare i allettan södra efter en 3-1-seger borta mot Hudiksvall. Lucas Carlsson blev stor matchhjälte med ett mål och en assist.

Inför bortamötet mot nästjumbon Hudiksvall hade SSK chansen att återta serieledningen från Huddinge. Men laget fick en mardrömsstart i Glysishallen. Redan efter en dryg minut bröt sig hemmalaget loss i en två-mot-en-situation. Jonas Lindström serverade Adam Seydlitz som direktsköt 1-0 bakom en chanslös Alexander Sahlin i SSK-kassen.

Trots underläge var det SSK som förde spelet och efter drygt 13 minuters spel kom också kvitteringen.

- Jag kommer in från kanten och hittar bak till "Tobbe" (Björklund) som skjuter ett kanonskott. Sen får "Sebban" (Höglund) den på sig och den studsar in, säger Lucas Carlsson, som sökt toppformen den senaste tiden.

I den andra perioden fortsatte SSK att vara det spelförande laget. Firma Thegel-Blid-Westerling skapade några riktigt bra chanser i power play, men stod inte Hudiksvalls burväktare Simon Nordh på huvudet så missade SSK-spelarna målet.

Den mest uppseendeväckande händelsen i den andra perioden inträffade efter 10.30 då Petter Lindberg fick åka och sätta sig två minuter efter att ha sagt några väl valda ord till domaren Daniel Eriksson.

- Jag blev förbannad, tyckte han stod i vägen. Det var dumt gjort. Men jag pratade med honom (domaren) efteråt och då var det lugnt, säger Petter Lindberg.

- Jag vet inte vad han sa, och tur var kanske det, men jag ska prata med honom om det senare, säger SSK-tränaren Mats Waltin om Lindberg.

Tredje perioden började med böljande spel men efter drygt fyra minuter kom avgörandet. Sebastian Höglund vann klockrent en tekning i offensiv zon. Lucas Carlsson tvekade inte utan pricksköt 1-2 i krysset.

Segern satt dock långt inne. SSK hamnade under rejäl press i mitten av perioden då laget fick spela tre mot fem i nästan en minut. Men SSK lyckades reda ut det med ett bra försvarsspel och i matchens sista sekund kunde Johan Skinnars fastställa slutresultatet 1-3 i tom bur.

- Jag tycker att det här var ett steg framåt vad gäller vårt försvarsspel. Det har tagit ett tag för oss att komma in i det väldigt aggressiva försvarsspel som Waltin vill spela, men det blir bättre för varje match, säger Petter Lindberg.

Segern innebär att SSK nu toppar allettan södra. En poäng före Västervik, som samtidigt vann mot Vimmerby, och två poäng före Huddinge, som spelar borta mot Visby/Roma på söndagen.

- Utöver första tio minuterna gör vi en riktigt bra match och spelar med hög fart. Det var tre riktigt sköna poäng och det gäller att hänga med nu för jag tror att de andra topplagen kommer att tuffa på, säger Mats Waltin.