Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vikingatema när scouter slagit upp läger i Enhörna

Enhörna har intagits av 1500 scouter som har läger med vikingatema.– Jag älskar att vara på läger, säger Johan Gripenhall, 13 år, från Mariekäll scoutkår i Södertälje.

Lägret Ymer 16 invigdes i lördags och pågår fram tills nästa helg.

Drygt 1 500 scouter från 31 kårer i Södertörns scoutdistrikt har slagit upp sina tält på en äng i Enhörna.

– Jag bor själv här i närheten och tycker det är jättetrevligt när det kommer så mycket folk till Enhörna, säger Joakim Jidbacken, som är lägrets pressansvarige och ingår i en redaktion på fem personer som varje dag under lägret ger ut tidningen Ratatosk.

Lägret är uppdelat i byar med flera kårer i varje by. Förutom Huddinge scoutkår som är så stor att den är en egen by. Varje by har gjort en egen portal som sticker upp ovanför tälten. De är dekorerade med exempelvis sköldar.

När LT hälsar på är det precis lunchrast. Köerna är långa till serveringen inne i byarna.

Johan Gripenhall, 13 år, ingår i Mariekäll scoutkår och har varit med och lagat mat åt deltagarna i den by som består av kårerna Mariekäll, Turinge och Peter Momma.

– Jag har jobbat sedan klockan 11. Sedan ska jag ta hand om disken. Det är mycket att göra, men jag älskar att vara på läger. Jag har varit med så många gånger jag kunnat, säger han.

Scoutlägret Ymer 16

Ymer 16 är ett scoutläger som pågår i Enhörna 30 juli - 6 augusti .

Det arrangeras av Södertörns scoutdistrikt.

Lägret samlar 1 500 scouter från 31 scoutkårer i distriktet.

Temat för lägret utgår från nordisk mytologi med inslag av vikingar.