Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vidarkliniken kallar till presskonferens: "Vi står inför en ny verklighet"

Antroposofiska Vidarkliniken i Ytterjärna förlorar huvuddelen av sin landstingsfinansierade vård den sista mars. I eftermiddag berättar sjukhusledningen om framtiden på en presskonferens, som LT.se livesänder klockan 15.

Att huvudavtalet med Stockholms läns landsting inte förlängs efter den 31 mars är känt sedan tidigare. Dessutom upphörde vårdavtet med Västra Götalandsregionen vid årsskiftet. Dessa två är Vidarklinikens i särklass största, sett både till patienter och intäkter.

I höstas sade Anders Kumlander att Stockholms läns landsting riskerar att försätta Vidarkliniken i konkurs "om de inte tar sitt förnuft till fånga".

I eftermiddag ska Anders Kumlander och verksamhetschef Eva-Lisa Olsson berätta om aktuell situation på en presskonferens på sjukhuset i Ytterjärna. "Vi står inför en ny verklighet efter den 31 mars 2017 då huvuddelen av vår landstingsfinansierade vård försvinner och vi vill informera om läget", heter det i inbjudan.

När LT når Eva-Lisa Olsson är hon fåordig.

– Från den första april har vi en ny verklighet. Vi vill berätta om hur vi tänker oss framtiden, säger hon.

Även avtalet med Region Östergötland har upphört. Däremot finns fortfarande avtal med Sörmland, Skåne och Jönköping. Vidarkliniken har även ett gällande avtal om cancerrehabilitering med Stockholm.

När LT når Anders Kumlander är han lika fåordig som Eva-Lisa Olsson och hänvisar till eftermiddagens pressträff.

Läs mer: Uppgifter: Landstinget bryter med Vidarkliniken

[+] Fördig som är pluskund: Värsta scenariot efter uppsagda avtal är att Vidarkliniken går i konkurs

[+] Fördig som är pluskund: Vidarkliniken: ”Läget är allvarligt”

[+] För dig som ärpluskund: Flatters om sena beskedet: "Vidarkliniken har fått en chans"