Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vid årsskiftet gör vi en utvärdering av festivalen

 
Södertäljefestivalen 2018
Visa alla artiklar

Replik på Pär Abrahamssons insändare om Södertäljefestivalen.

En förutsättning för att kunna utveckla Södertälje centrum är att ha en stark centrumförening vars aktörer kan samverka i en gemensam riktning. Så är det för alla städer. Parterna har en gemensam ambition att utveckla Södertälje centrum till en levande plats för invånare, företag, besökare och studenter. Där är Södertäljefestivalen en viktig aktivitet som uppskattas av väldigt många i Södertälje.

För 2017 slöt kommunen en överenskommelse med Centrumföreningen om verksamhetsbidrag för aktiviteter för att nå det gemensamma målet att utveckla Södertälje centrum till en attraktiv stadskärna. Syftet med överenskommelsen är att Centrumföreningens alla aktörer inom handel och service, fastighetsägare och kommunen kan verka tillsammans för ett lyckat evenemang för Södertäljeborna.

Överenskommelsen är kopplad till den verksamhetsplan som Centrumföreningen utarbetat för 2017 där det finns en beskrivning av hur evenemanget ska genomföras gällande både form och innehåll.

Inför festivalen genomförde Centrumföreningen en upphandling där ett antal möjliga arrangörer tillfrågats och där tydliga kriterier för festivalens genomförande angivits.

En utvärdering sker i samband med årets slut och inför nästkommande år för att förbättra och ta tillvara på värdefulla erfarenheter.

Karin Voltaire

chef Destination Södertälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel