Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill vara ett omsorgsparti

Jag är glad för att ni äntligen har insett att Pensionärspartiet är på väg ner i graven – det har vi sett sedan fyra år. PP hade ingen framtidsvision i sitt program, men utanför styrelsen kanske man ej såg sammanhanget. Det var ”se mig, jag är duktig i politiken, jag kan ta det här”.

Nu gäller samarbete, att kunna ta framgång och kunna möta motgång. för att gå vidare. Det stärker oss människor. I vårt samhälle ska vi även se de små, vår framtid. Många småbarnsföräldrar har det svårt och lider i tysthet utan hjälp. Kan de små stödjas?

Pensionärspartiet vill se tryggheten i samhället, i förskolan, skolan och stödja föräldrar som kämpar mot de olika trender som finns i samhället.

De är också barn eller barnbarn till pensionärerna som äldreomsorgskontoret vill spara pengar på genom att de anhöriga får mer och mer ansvar också för dem.

De ska ställa upp på allt. Men hur hinna med allt? Varför spara bara på omsorgen?

Min tanke går till alla våra gamla ”fångar i äldreomsorgen” som finns bakom sin låsta dörr, utan annan kontakt med omvärlden än den hemhjälp de beviljats. Och för trygg-

hetens skull – alltid en låst dörr. De kan ej få besök om de är sjuka.

Äldreomsorgen sparar även på dessa, säger att ”de trivs bäst hemma!” Detta för att det saknas pengar till ett äldreboende med gemenskap och trygghet, liknande ålderdomshemmen, med god standard.

Bygg trygghetsboenden nu. Inte bara demensboenden och sjukhem. Våra interner har det bättre och fler rätter att välja på till middag. Och dessutom rätt till god

läkarvård – och utevistelse varje dag.

Hur fungerar vårdapparaten? Vi hör bara att den ska spara och effektivisera, men hur långt går det med människor? De är inga maskiner. Omsorg gäller från vaggan till graven, vi måste inse det.

Med tiden förändras också vårt samhälle där allt går vidare. Det går inte att som nu bara tala om vad vi har gjort utan också se vad vi kan och ska göra. Vi behöver demokrati i tryggheten, inte diktatur. Personkult leder inte till något gott för välfärdssamhället.

Det är det som ett nytt omsorgsparti, vi, vill stå för – och inte enbart som ett pensionärsparti. Det är ett stort mål, men vi ska börja någonstans. Och med hjälp kommer vi en bit på väg.

Styrelseledamot

Representant kommunala pensionärsrådet

Aina Abrahamsson (PP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel