Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill kunna gå på vintern också

En fråga till kommunens politiker, såväl till de styrande som till oppositionen: anser ni att kommunens invånare ska sluta gå och cykla vintertid och i stället åka bil eller buss, även korta sträckor?

I praktiken är detta redan genomfört eftersom gång- och cykelbanorna inte snöröjs. Felanmälan och påpekanden till samhällsbyggnadskontoret hjälper föga, trots långa perioder utan snöfall lämnas trottoarer oröjda medan vägarna hålls i stort sett helt snö- och isfria.

Alla stolta deklarationer om klimatmål och folkhälsa är försvunna i den isande vinterblåsten, i Södertälje tycker de styrande att man ska åka bil. Äldre personer – kanske med rullator – samt föräldrar med barnvagn göre sig inte besvär att försöka ta sig fram till fots och bidra till mindre utsläpp av växthusgaser. Och motion får de väl skaffa sig på annat sätt.

Jag vill hellre se konkreta visioner beträffande ökad framkomlighet för fotgängare och cyklister än orealistiska spårbaneprojekt. Vilket parti vågar anta utmaningen och ge sitt svar på mina frågor, tycker ni att det är bra som det är eller vill ni få en förändring till stånd? Kom ihåg att snart är det val!

Anders Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel