Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi vill inte åka tillbaka till Malmö”

Lagkaptenen tvekar inte en sekund. Kings avgör matchserien hemma mot Malbas på söndagen.– Vi kommer avsluta det här nu, säger Mike Joseph.

Södertälje Kings största hot i kvällens hemmamatch är inte motståndaren Malbas – utan Kings själva.

– Som jag ser det handlar det bara om oss. Vad de gör spelar inte så stor roll. Gör vi rätt så vinner vi, säger lagkaptenen Mike Joseph.

Men Södertälje fick slita hårt i torsdagens seger nere i Malmö, vilken gav 2–0 i matcher inför i kväll – och en chans att avgöra matchserien.

– Nu har vi tre matchbollar, men vi vill inte åka tillbaka till Malmö. Vi kommer avsluta det här nu, det är målet.

Lagkaptenen erkänner utan omsvep att Kings är ett bättre lag än nykomlingen Malbas, men samtidigt talar 24-åringen om det viktiga med ödmjukhet och fokus.

– Vedran (Bosnic) påminner oss om det hela tiden, så vi hamnar aldrig uppe bland molnen. Vi måste ge hundra procent i varje match, annars kan vi torska mot vem som helst. Vi slarvade lite med detaljerna nere i Malmö, samtidigt som de gjorde det bra. Så det är fokus som gäller nu, säger Kings-veteranen Joseph.

– Jag är riktigt taggad på att gå vidare i det här slutspelet. Det känns som att jag själv och laget utvecklas hela tiden. Vi offrar egot för laget, alla accepterar sin roll. Vi tränar hårdast och har grymma coacher. Det är det som gör oss så starka.