Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill ha tillbaka Mankan

 
Kartläggning: Oktoberteatern
Visa alla artiklar

Många med mig håller med att Oktoberteatern ska vara en liten teater för alla som håller på med scenverksamhet i Södertälje. Att kommunen tar över scenen med den tekniska personalen, så som Bo Lindell har föreslagit. Den skulle bli en mer levande teater med ett varierat utbud.

Anmäl text- och faktafel

Jag förstår nu varför Magnus ”Mankan” Nilsson inte längre har sina sommarhörnor på Mörkö – och inga Mankans julkonserter i Mörkö kyrka. Det är för att Oktoberteatern ska få bättre statistik på egna produktioner och gästspel.

Att Mankan hade sin Sommarhörna på Oaxen och sedan i Idalas trädgård var självklart. Han bor här hela sommaren och på Idalas scen kan han berätta sina tankar om ön och dess invånare i en miljö där kvällssolen lyser på de röda stugorna. Folk vallfärdade hit. Det kom 200–300 personer varje gång.

Samma sak var det med julkonserterna i Mörkö kyrka. Han fyllde kyrkan två kvällar i rad.

Varför ta bort dessa traditioner som har pågått i över tio år? Jo, för att kunna visa kommunen bättre scenstatistik och som dessutom utarmar landsbygdens kulturutbud.

Vem vill åka in till en mörk Oktoberteater mitt i sommaren för att lyssna på Mankans sommarhörna? Får man samma stämning med julkonserten på teatern som i kyrkan?

Vi saknar Mankan.

Louise Thor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare