Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vänder på varje sten för att skolskjutsen ska fungera

Bäste KlasGeorg, tack för att du engagerar dig och lyfter dessa viktiga frågor. Nedan bemöter vi dina frågor i tur och ordning och hoppas att du, och alla andra som funderar över detta, får en klarare bild:

• Samtrans har lagt ett för lågt bud? Prisnivån i avtalet har ingen koppling till problemen. Den främsta anledningen har varit att den med Södertälje kommun gemensamma kvalitetssäkringen av beställningsdata och skapandet av nya beställningsrutiner mellan kommunen och Samtrans inte har fungerat som det ska. För de allra flesta fungerar skolskjutsen bra nu, men det krånglar fortfarande en del. Det som har hänt i den här avtalsstarten ska aldrig hända och vi arbetar nära kommunen för att hitta en snar lösning.

Läs också: Efter kritiken mot Samtrans: Här är åtgärderna

• Bolaget tar inte uppdraget på allvar? Vi tar vårt uppdrag på högsta allvar. Samtrans kärnverksamhet är att erbjuda resor för personer med särskilda behov och skolskjuts. Verksamheten bygger på att ge en god och anpassad service. Vi och Södertälje kommun vänder på varje sten för att skolskjutsen ska fungera på bästa sätt. Som en tillfällig lösning har Samtrans satt in extra fordon i området för att säkerställa att alla berörda elever får sin skolskjuts. Vi arbetar för högtryck för att hitta en mer långsiktig lösning.

• För få anställda är utbildade för att köra skolbuss? Alla våra cirka 800 förare är specialutbildade för att säkerställa kunskapen om våra uppdrag. Utbildningen uppdateras kontinuerligt och den är ett grundkrav för att få köra för Samtrans.

Anders Larsson

vd för Samtrans

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare