Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi tar det säkra före det osäkra"

Efter att flera skolor och förskolor drabbats av vattenläckor väljer Telge fastigheter nu att leta efter nya läckor i alla sina lokaler.

I fredags upptäckte personal på den nyrenoverade Blombacka förskola att vatten droppade in i lokalen. Det visade sig att förskolan är en i raden av Telge fastigheters lokaler som drabbats av vattenläckor.

– Problemet på Blombacka förskola är symptomatiskt för hur det sett ut i vinter. Under snön bildas is som liksom spränger sönder takplåten, säger Anders Lindbladh, förvaltningschef på Telge fastigheter.

Läckorna på Blombacka förskola tätas nu provisoriskt för att minska läckaget, medan plåtarbetet får vänta tills det blir mildare väder.

Den exceptionella vintern gör att Telge fastigheter nu vidtar exceptionella åtgärder.

– Nu går vi igenom och gör inspektioner på samtliga vindar. Vi tar det säkra före det osäkra, säger Lindbladh.

Hittills är det på Wasaskolan som vattenläckage orsakat de mest akuta problemen, menar han. Och förutom Blombacka förskola har exempelvis Oxbackens förskola och Rosenborgskolan drabbats.

– Vi har inte sett mängden is under snön, och i vissa fall har det blivit skador innan vi hunnit observera isen, säger Lindbladh.