Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi ser över skolskjutsslingorna – elever och föräldrar ska ha tid att läsa läxor

Såväl Tage Gripenstam (C) som Marita Sörefjord (M) har i ett par insändare velat ta politiska poäng angående skolskjutsar. Sanningen är att tidsgränser i en upphandling utgår från skolskjutsreglementet. De tidsgränser som gäller där har alla partier röstat för i kommunfullmäktige så sent som i maj 2018, även Centerpartiet och Moderatrena.

Det som har hänt, och som blir allt vanligare, är att den upphandlade entreprenören, Samtrans, har valt att stärka sina ekonomiska marginaler i en hårt prispressad bransch. Denna gång genom att sätta körslingor som ger orimliga konsekvenser för en del elever och föräldrar. Så ser det tyvärr ofta ut i dag när man upphandlar verksamhet och det hade sannolikt gällt vem som än hade vunnit upphandlingen.

Vi vill inte ha det så.

Kommunen kommer därför att tillsammans med Samtrans se över vissa av slingorna ute i våra kommundelar. Vi har redan stärkt organisationen kring skolskjuts med fler medarbetare och ny samordnare och vi kommer fortsätta stärka organisationen. Det måste vara rimliga förutsättningar för att ta sig till och från skolan så att elever och föräldrar kan fokusera på läxläsning och kunskapsutveckling istället.

Elof Hansjons (S)

utbildningsnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel