Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi satsar på fastighetsnära återvinning

Annons

Svar till insändaren Låt oss källsortera i Grusåsen (LT, 29 september). I Sverige är vi bland de bästa i världen på att återvinna. Men det räcker inte. Vi måste alla göra vårt yttersta för miljön – det gäller även oss som bostadsföretag. Bra sophantering och återvinning är en viktig fråga för oss, både ur miljösynpunkt och för trivsel.

Anmäl text- och faktafel

Vi vet att ett stort hinder för sortering och återvinning är att FTI:s stationer (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) ofta ligger långt ifrån bostaden. Därför kommer vi, som en service till våra hyresgäster, införa fastighetsnära insamling för förpackningar i alla våra områden.

De första stationerna finns redan på plats på Dalgatan i centrum och i Hovsjö. Fler är på gång. Ambitionen är att alla 26 områden ska ha återvinningsstationer år 2022. I just Grusåsen kommer några fastigheter få fastighetsnära sortering under nästa år.

Lösningen för återvinningsstationer kan se olika ut beroende på förutsättningarna i varje område. Just nu pågår till exempel inventering av gamla soprum, för att se vilka som kan lämpa sig för ändamålet.

Tack för ditt engagemang i frågan.

Mimmi Lord

avfallssamordnare, Telge bostäder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare