Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi provocerar och påverkar

Nationaldemokraterna har lagt flera förslag i fullmäktige som skapat mycket debatt. Intressantast är kanske resultaten av våra budgetyrkanden, där vi lyckats pressa de övriga partierna att genomföra våra förslag, som i fallet med skolakuten för elever som inte klarar av att gå i en vanlig klass beroende på beteende och uppförande.

Vi lade förslaget, Socialdemokraterna ändrade sedan några ord och placerade verksamheten på en annan plats inom kommunens organisation och sex månader senare var det socialdemokratisk politik.

Vi kan definitivt ta på oss att vi varit med och infört det kommunala vårdnadsbidraget i Södertälje, även om detta på grund av regeringens agerande inte blev tillräckligt attraktivt för att kunna fungera för en större målgrupp.

Den 25 januari var det dags igen. Moderaternas Rolf B Bertilson föreslog i en interpellation till Tomas Johansson (S), utbildningsnämndens ordförande, att inte bygga en ny Hovsjöskola vid Högbergaskolan för mer än 220 miljoner kronor nu när den nuvarande Hovsjöskolan renoverats med försäkringspengar efter branden. Hela 75 procent av skolan, den dyraste delen med fysik- och kemisalar, är i nyskick, konstaterar Bertilson och frågar om Johansson är beredd att ta tillbaka beslutet om en ny skola.

Redan den 18 november skrev Nationaldemokraterna att Hovsjöskolans nuvarande lokaler bör fortsätta att användas som just Hovsjöskolan.

I stället ville majoriteten bygga en ny Hovsjöskola och förvandla den nuvarande till något slags allaktivitetshus för invandrare.

Nationaldemokraterna vill i stället tidigarelägga byggstarten för att renovera den hårt nedslitna Brunnsängskolan. Miljontals kronor kunde på detta sätt sparas och resultatet för Södertälje kommun förbättras. Samtidigt som fler elever gavs en bättre skolgång.

Vi tycker det är gott betyg för Bertilson (M) att han trots det politiskt korrekta etablissemangets fördömanden vågar läsa Nationaldemokraternas budgetförslag.

Ju fler politiker som driver nationaldemokratisk politik i Södertälje, desto snabbare kan vi börja få ordning på kommunen. Det kan dock vara bra att veta att om ni vill ha mindre slöseri med våra skattepengar kan ni rösta på Nationaldemokraterna direkt i stället för att gå omvägen via Moderaterna. På köpet slipper ni den massinvandring, utförsäljning och försämring inom välfärden som Moderaternas övriga politik innebär.

Marc Abramsson (ND)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel