Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi prioriterar ordning och reda – Rosenberg är välkommen i det arbetet

Moderaternas nya gruppledare Alexander Rosenberg väljer i ett inlägg (LT, 21 maj) att gå samma väg som sin företrädare. I stället för att komma med politiska förslag eller kritisera majoritetens politik väljer han att i svepande ordalag svärta ner kommunens arbete, denna gång nämndernas styrning.

Anmäl text- och faktafel

Vi har höga ambitioner för Södertälje och därför ställer vi genom kommunfullmäktige tuffa krav på vad nämnderna ska åstadkomma. Varje nämnd följer noga upp sin ekonomi och verksamhet. Uppföljningen vidare i kommunen sker månadsvis och under två tillfällen under året görs två större avstämningar i samband med delårsboksluten.

Detta har lett till att Södertälje kommun totalt sett har en ordnad ekonomi och ett starkt kreditbetyg. Sex år i rad har Södertälje kommun gjort ett starkare ekonomiskt resultat än medelkommunen. Sedan 2012 har kommunens soliditet förbättrats från 17,7 procent till 31,5 procent. För medelkommunen har soliditeten försvagats under samma period.

På område efter område har ordningen stärkts, men det betyder inte att vi är nöjda.

Vi måste dock hela tiden utveckla och förbättra arbetet. Jag skulle aldrig drömma om att säga att allt är perfekt, men mycket har gått år rätt håll under flera år. Det var en tid då Södertälje kommun hade högst låneskuld i Sverige, näst lägst skolresultat, ständigt ökande kostnader för försörjningsstöd och ständigt ökande sjukskrivningstal. Med tuffa beslut och medvetet arbete har vi tillsammans och ofta genom blocköverskridande beslut lyckats vända den utvecklingen.

Det är viktigt för oss att ha ordning och reda. På område efter område har ordningen stärkts, men det betyder inte att vi är nöjda. Förbättringsarbetet är ständigt pågående och något vi ofta har gjort tillsammans brett över partigränserna för Södertäljebornas bästa.

Jag är angelägen om att det fortsätter så. Alexander Rosenberg är välkommen in och delta i arbetet i stället för att stå utanför och recensera.

Boel Godner (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel