Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste prioritera de sjuka före de anhöriga

Svar till insändaren ”Aldrig mer akutmottagningen på Södertälje sjukhus” (LT, 7 januari). Vi beklagar signaturen MP:s upplevelse på vår akutmottagning den 19 december. Vi arbetar för att den grundläggande drivkraften i alla situationer ska vara ömsesidig respekt. Respekt för patienter och personal och respekt mellan oss alla. I det här fallet tycks vi ha misslyckats från vår sida och det vill vi naturligtvis be om ursäkt för.

Anmäl text- och faktafel

För oss på Södertälje sjukhus är fokus patientsäkerhet och hänsyn till patienten. Det handlar tyvärr ofta om liv och död på en akutmottagning. Vi behöver därför värna våra medarbetares arbetsmiljö.

Att skapa en trygg och lugn atmosfär – för både patienter och medarbetare – är en av anledningarna till att vi endast tillåter en medföljande närstående per patient in på vårdrummen. En annan anledning är platsbrist, där vi måste prioritera de sjuka före de närstående.

Vi kommunicerar regeln ”endast en närstående per patient” så tydligt vi kan via skyltar, tryckt information och vår externa webbplats. Vi har förståelse för och beklagar att detta kanske ändå inte är känt när man kommer till akutmottagningen.

Vårt uppdrag är att ta hand om våra patienter så att de får bästa möjliga vård. Vi försöker alltid, så långt det är möjligt, vara tillmötesgående i alla de önskemål som vi varje dag får från närstående.

Det är tråkigt att MP tycker sig ha blivit illa behandlad just som närstående och vi hoppas att MP omprövar ståndpunkten att aldrig mer besöka vår akutmottagning. Välkommen tillbaka.

Hillevi Nilsson

verksamhetschef Akutmottagningen, Södertälje sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare