Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi jobbar utifrån att båda mördats”

 
Dubbelmordet i Västergård
Visa alla artiklar

Polisen hade på torsdagskvällen kväll inte gripit någon misstänkt för dubbelmordet på Västergatan i Västergård.

Kropparna ska ha legat ett flertal dagar i lägenheten innan de upptäcktes av polis_en natten mot den 24 januari. Detta efter att en anhörig hört av sig och var orolig för att något hänt den 21-årige lägenhetsinnehavaren som inte hört av sig på flera dagar.

Enligt uppgift till LT ska mannen ha haft ett flertal stickskador, även kvinnan, som var i 20-årsåldern, ska ha haft stickskador, uppger en källa för LT.

– Hon ska tydligen ha legat i sängen under en filt eller gardin.

Mannen ska ha kommit till Sverige för några år sedan som ett ensamkommande flyktingbarn och bodde i Nykvarn innan han flyttade till Västergatan. Han studerade och jobbade extra på ett äldreboende.

Polisen vill officiellt inte bekräfta att den döde är lägenhetsinnehavaren eftersom de anhöriga inte underrättats, vilket tar tid.

– Han kommer från Afghanistan men föräldrarna bor i Iran, säger en vän till 21-åringen.

I umgängeskretsen kring 21-åringen är man chockade.

– Ingen vet varför, polisen säger inget. Senast jag träffade honom var den 14 januari. Tjejen har jag bara träffat en gång, säger en av vännerna i Nykvarn.

En granne säger till LT:

– Killen hade många kompisar som kom och gick.

Utredningen sköts av polisen i Södertälje, men i dagarna har mordgruppen på länskrim kopplats in. Just nu hålls många förhör.

– Vi är inne i ett känsligt utredningsläge, säger förundersökningsledare Fredrik Allard.