Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi har kvalitet nog för att lyckas gå upp”

Adam Hansen och Lucas Carlsson kom överens om att stanna i SSK och försöka ta klubben tillbaka. Efter halva allettan tror de fortfarande att det är fullt möjligt.

Backen Adam Hansen och forwarden Lucas Carlsson, båda 21, var de två enda spelarna i flopplaget från förra säsongen som valde att stanna i klubben trots nedflyttningen. Nu har SSK tagit sig halvvägs genom allettan och är i högsta grad med i toppen – där förstaplatsen, direktplatsen till kvalserien, hägrar. Och Adam Hansen och Lucas Carlsson har båda viktiga roller i laget.

– Jag tog ett snack med Lucas innan jag valde att stanna. Vi tänkte att det skulle vara en rolig resa att göra tillsammans. Att Mats Waltin var kvar som tränare var en stor anledning, jag har stort förtroende för honom. Han ligger på en på träningarna, säger Adam Hansen, en av få SSK-fostrade spelare i laget.

Lucas Carlsson är fostrad i Huddinge, men har spelat i SSK i fyra år nu.

– Jag hade väl allsvenska bud men ville stanna. Att Adam stannade var viktigt, han har varit en jag umgåtts mycket med under åren här, säger Lucas, som säger att han då och då tänker tanken på att vara med och ta SSK tillbaka till allsvenskan.

– Jag tänker på det ibland, att det skulle vara jäkligt kul att göra något betydande för klubben, säger Lucas.

– Det skulle vara helt magiskt, säger Adam, som är uppvuxen i Brunnsäng och spelat i SSK sedan han var liten.

Men vägen dit är alltjämt lång och lagets form har ifrågasatts efter de senaste matcherna. I söndags tappade SSK två ledningar och förlorade för första gången i allettan. Laget är en poäng bakom ledande Huddinge.

– Jag tycker vi är i bra form, säger Adam Hansen. Jag tycker att vi spelade bra mot Huddinge, men vi borde ha dödat matchen med de chanser vi hade.

– Det är svårt att säga (om formen), säger Lucas Carlsson. Vi har dippat lite, men jag tycker att vi spelade bra mot Huddinge. Vi hade lägen att avgöra matchen på.

Båda två lyfter fram sin målvakt Alexander Sahlin som en sak som talar för att laget kan lyckas nå kvalserien.

– Det är skitskönt att ha en så bra målvakt som kliver fram i matcherna, säger Lucas.

– Hela laget vet att han är duktig. Som back ger det extra självförtroende att veta att Sahlin är där, säger Adam.

På lördagen fortsätter allettan för SSK, bortamatch mot Hudiksvall väntar. Adam Hansen tror att det som väntar blir ett race om förstaplatsen mellan Huddinge, SSK, Västervik och Troja/Ljungby. Men han tror att SSK har en bra chans – både att vinna allettan och att gå till allsvenskan.

– Nu ska jag inte jinxa något, men jag tycker att vi har kvalitet nog i laget för att lyckas, säger han.