Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi får se hur det ser ut i nästa vecka

Ringer arbetsledaren för snöröjningen. Lämnar telefonsvararmeddelande. En biträdande rektor på en skola i Södertälje ringer upp. Han säger att kommunen tilldelat honom ett felaktigt telefonnummer som han försökt få kommunen att ändra på – utan resultat. Vi önskar varandra en bra dag.

Anmäl text- och faktafel

Ringer kommunen. Växeltelefonisten säger att sökt arbetsledare slutat och vägrar sedan att lämna ut nummer till ansvarig med slutsatsen att jag kan endast göra en ”felanmälan” via växeln eller själv på nätet. 

Söker då chefen för gatu- och vägunderhåll. Växeltelefonisten vägrar koppla mig och frågar vad mitt ärendet gäller. Jag förklarar, en infrastrukturell frågeställning om underhållet av gator och vägar. Telefonisten säger, vi släpper inte fram några samtal och sedan: "Vi får se hur det ser ut i nästa vecka".

Hävdar min medborgerliga rättighet att få tala med tjänstemannen. Det är bland andra jag som delvis betalar chefens lön med min skatt. Telefonisten veknar och säger okej men chefen är upptagen i telefon och det går inte att vänta, men "Vi får se hur det ser ut i nästa vecka".

Ber telefonisten koppla mig till Boel Godners och kommundirektörens sekreterare, men svaret blir detsamma: "Vi får se hur det ser ut i nästa vecka". 

Är det rimligt att vägra kommuninvånarna att få tala med skattefinansierade tjänstemän?

Lämnar mitt nummer till chefen för gatu- och vägunderhållet. Tre timmar senare ringer chefen. Jag förklarar mitt ärende – bristande snöröjning, salt och sandning på två adresser – som chefen noterar.

Chefen berättar att ledningen för snöröjningen hade varit på studiebesök i Örebro – där svarar de inte i telefonen under en situation där vädret kräver allas insats (denna dag var helt snöfri, men ishalkan desto större på vissa platser).

Frågar chefen varför telefonisten hade samma argument ("Vi får se hur det ser ut i nästa vecka") när jag ville tala med bland andra Boel Godners sekreterare men det kunde inte chefen vare sig förstå sig på eller svara på.

Hur som helst, är det rimligt att vägra kommuninvånarna att få tala med skattefinansierade tjänstemän utan att vi först uppger namn och anledning för växeltelefonisten?  

Sture

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare