Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi får fortsätta diskussionen om elevernas värdesaker

Den senaste tiden har jag med stort intresse läst insändarsidan i Länstidningen. Flera elever från Vallaskolan har skrivit både klokt och engagerat om ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. De tar upp frågor som är viktiga för just dem och argumenterar övertygande för sin sak.

Diskussionerna fortsätter sedan i klassrummet, på skolgården, hemma vid middagsbordet och i sociala medier. Ett lärande som blir både viktigt och på riktigt.

Anmäl text- och faktafel

I en insändare argumenterar signaturen Evelyn för behovet av elevskåp för våra elever på mellanstadiet. Hon beskriver oron för att någon ska ta värdesaker eller klädesplagg från krokarna i korridoren. Hon för fram många kloka argument i texten och har tillsammans med några andra elever också haft ett möte med mig för att diskutera frågan.

Orsaken till att vi ändå inte har köpt in elevskåp är flera. För det första är det redan ganska trångt i korridorerna och därför svårt att få plats med skåp till alla elever. De skohyllor som i dag står under krokarna skulle också behöva tas bort och skorna då i stället förvaras i skåpet.

Vid dåligt väder torkar inte skor och blöta kläder om de står trångt i ett skåp. En annan nackdel är också att elevskåp är dyra i inköp. Vi valde att i stället köpa en del nya möbler som bord med skärmar, fåtöljer och mattor förra terminen.

Avslutningsvis måste vi självklart hitta en lösning på problemet som gör att Evelyn med flera inte behöver vara oroliga för sina personliga saker, även om värdesaker helst ska lämnas hemma. Det går bra att ta med sin väska in i klassrummet och mindre saker får plats i elevernas lådor. Jag har bett alla lärare att diskutera frågan med sina klasser.

Ulrika Hamber Videfors

rektor Vallaskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare