Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver en bättre politisk mångfald

Den politiska ledningen talar ofta med stolthet om att Södertälje kommun har en välfungerande organisation. En organisation med flest olikheter, med mest mångfald och där vi alltid ska göra allting tillsammans. Det är delvis sant sett till bakgrund, var ifrån vi kommer och vilken religion vi bekänner oss till.

Anmäl text- och faktafel

Men mångfald för Södertälje kommun måste börja betyda mer än så. Vi måste kunna ge alla den frihet och respekt att kunna tänka och tycka som vi vill utan att känna oss mindre värda.

Den frihet som består i att alltid få ha känslan att vi alla är med och bidrar. Med dynamiska konstellationer och öppna diskussioner skapar vi det toleranta samhället där allas åsikter är lika mycket värda.

Om vi inte inkluderar alla, hur ska vi då lyckas förstå och ta in olika synsätt?

Politisk mångfald för mig är sättet att tillåta alla och inkludera alla. Om vi inte inkluderar alla, hur ska vi då lyckas förstå och ta in olika synsätt? Om vi inte tillåter alla friheten att tycka som var och en vill riskerar debatten att se ut som den alltid har varit.

Sverige, Stockholms län och Södertälje står inför en våg där fler och fler inser att vi inte vill stå kvar där vi under modern tid alltid har stått.

Fler och fler inser att friheten och tillhörigheten är inskränkt, Det är dessa som är mest drivande för en förändring.

Joachim Hagström

ordförande Sverigedemokraterna Södertälje/Nykvarn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare