Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi arbetar ständigt för att förhindra nedskräpning

Hej Naturvän, tack för dina observationer och dina viktiga frågor.

Först och främst vill vi bara slå fast att vi på Söderenergi delar din oro över nedskräpning. Vi får inte skräpa ned. Så enkelt är det. Att hålla rent i vår närmiljö är alltid i fokus.

Anmäl text- och faktafel

Trots det händer det ibland, och då får vi be om ursäkt. Vi hanterar stora mängder material varje dag som ska bli till fjärrvärme och el. Det räcker att ett enda emballage spricker en blåsig dag så sprids det lättflyktiga innehållet. Då ska vi självklart städa.

Att förhindra nedskräpning är ett systematiskt arbete och här ger vi några exempel på vi gjort och fortsätter att göra:

• Tillsammans med våra leverantörer har vi förbättrat emballaget i balar som innehåller papper, plast och trä som kommer via båt. Vi har också ett nytt och mer skyddande sätt att transportera balarna över Nynäsvägen, från kaj till anläggning. Våra lastmaskiner är konstruerade för att hålla emballaget intakt. Vi sopar transportvägarna under hela lossningen.

Vi städar på vår anläggning och sopar även Nynäsvägen minst tre gånger i veckan.

• Vi tar emot cirka 23 000 lastbilar per år. Vi har skärpt vår kontroll och våra krav mot åkerier och chaufförer. Lasterna ska vara täckta och bilarna ska rengöras efter varje transport. Vi städar på vår anläggning och sopar även Nynäsvägen minst tre gånger i veckan. I lördags hade vi Städa Sverige på besök. För åttonde året i rad kommer lokala idrottsföreningar och städar vårt närområde. De får en starkare klubbkassa och vi får rent.

• Inom den närmaste tiden kommer även en mur att sättas upp vid vårt staket mot skogspartiet som du nämner. Även denna åtgärd ska minimera eventuell nedskräpning från vår sida.

Återigen tack för att du bryr dig.

Per Larhed

kommunikationschef Söderenergi

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel