Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är nyckeln till kommande majoritetsbygge

Blir förvånad när Tomas Karlsson i sin ledare hävdar att ett maktskifte i Södertälje hänger på Moderaterna och Kristdemokraterna (LT, 31 augusti). I själva verket kommer varken M eller KD ha sista ordet om vilka som ska styra Södertälje efter valet.

Alliansen hade 2014 tillsammans 22 mandat, det krävs 33 för att styra kommunen, man kan krasst säga att de har noll chans att vinna kommunvalet på egen hand. Nu har dessutom Kristdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna sagt att de inte vill ta makten i Södertälje med stöd av SD. Så i praktiken är en röst på KD, C och L en röst på fortsatt socialistiskt vänsterstyre av Södertälje.

Realistpartiet är också öppna för ett SD-samarbete – liksom vi är öppna för samarbete med alla partier.

En borgerlig väljare har bara Moderaterna kvar att gå till om man vill ha maktskifte – Alexander Rosenberg (M) öppnar upp för samarbete med SD, (LT, 1 september) allt för att inte låta vänstern fortsätta styra Södertälje.

Realistpartiet är också öppna för ett SD-samarbete – liksom vi är öppna för samarbete med alla partier. Vi inser att här gäller det att vara öppen för flera olika konstellationer för att nå målet med att få vara med på den styrande sidan och kunna påverka kommunpolitiken efter valet. Vårt mål är fler realister i stadshuset, nämnder och styrelser. Tillsammans med vilka partier är mindre viktigt då vi inte är ideologiskt styrda, utan pragmatiska människor.

Våra mandat tar vi från de åtta andra partierna, så båda sidor tappar röster till oss. Ingen sida kommer att få ihop 33 mandat och egen majoritet utan oss. Efter valet blir det Realistpartiet som bestämmer vilka som får bestämma.

Vilka ger vi då makten? De som ger oss makt såklart.

Realisternas mål är att påverka kommunens politik åt rätt håll, mer ordning och reda, en effektivare kommun, fungerande upphandlingar, skola, äldrevård och trygghet. Tillsammans med vilka partier är mindre viktigt, huvudsaken är att vår politik får stort genomslag.

En röst på Realistpartiet är en röst för en bättre lokalpolitik under alla omständigheter!

Joakim Granberg

partiledare, Realistpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel