Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är måna om att leva upp till kraven som åligger oss

Mikaela Hurme har riktat ett öppet brev till mig (LT, 2 januari).

Jag vill först förmedla att det alltid är beklagligt när en medarbetare och en arbetsgivare behöver gå skilda vägar på grund av att man har olika uppfattningar om vilka krav och förväntningar som gäller på en arbetsplats.

För dig som är pluskund [+]:  Därför lämnade Mikaela Hurme fritidsgården i Järna: "Jag har blivit behandlad som en kriminell"

Då varenda medarbetare i kommunkoncernen är viktig och avgörande för att vi ska kunna leverera viktiga samhällstjänster är det ett misslyckande då individen och organisationen hamnar i en situation likt denna.

Jag vill också vara tydlig med att jag i media inte diskuterar sakförhållanden angående enskilda medarbetare, vare sig nuvarande eller före detta.

Jag är mycket mån om att Södertälje kommun ska vara en bra arbetsplats, med en god arbetsmiljö och med tydliga krav och förväntningar på medarbetare och chefer likväl som bra stöd.

Läs Tomas Karlsson:  Behandlingen av Hurme – rena Kafkaprocessen

Nya medarbetare och chefer får utbildning i vad som gäller på arbetsplatsen och då bland annat ekonomi när detta ingår i arbetsuppgifterna. Arbetsmiljöutbildning är ett krav för chefer och detta genomförs regelbundet.

Södertälje kommun ska vara en bra arbetsplats, med en god arbetsmiljö och med tydliga krav och förväntningar på medarbetare och chefer

Det finns tydliga krav på såväl arbetsgivare, chefer och medarbetare att ta del av den information och de utbildningar som krävs för att varje medarbetare i Södertälje kommun ska kunna genomföra det jobb man är anställd för.

Läs också: Personalpolitiken är inget misstag

Ibland händer det ändå att man kommer till en sådan punkt att man går skilda vägar. I varje enskilt sådant fall ställs det extra höga krav på oss som arbetsgivare och de kraven är vi alltid mycket måna om att leva upp till.

Rickard Sundbom

stadsdirektör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel