Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi agerar kring Ostlänken

Per Pettersson i Hejsta skriver (LT, 29 februari) att Södertälje måste agera när det gäller Ostlänken och de nya tågbanor som ska göra det snabbare att åka mellan Stockholm–Göteborg och Stockholm–Malmö.

Det är precis vad vi gör.

För det första är vi med i Sverigeförhandlingen. Där förhandlar vi med staten om vad Södertälje kan bidra med för nyttor kring de nya banorna och vad vi kan få i gengäld när det gäller nya sträckningar och möjlighet till tågstopp.

För det andra samarbetar vi med övriga kommuner längs Ostlänken. Vi har uppvaktat infrastrukturminister Anna Johansson (S) bland annat om vikten av att Södertälje syd finns med som möjligt tågstopp i de nya banor som planeras. För det tredje har vi inrättat ett blocköverskridande utskott under kommunstyrelsen för frågor om infrastruktur och regional utveckling. Vi är där överens om vårt bidrag i Sverigeförhandlingen och att vi ska agera kraftfullt.

Det finns flera skäl till att Södertälje syd inte får hamna i skymundan. Viktigast är de mycket stora exportindustrier som finns i vår kommun.

Södertälje är utan tvekan noden i en stor arbetsmarknads- och infrastrukturregion som inbegriper både Stockholms län och Sörmland. Det borde vara självklart att nya banor för snabbare tåg också dras igenom Södertälje syd – det är utgångspunkten för oss.

kommunstyrelsens ordförande

Boel Godner (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel