Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vet du vilken Södertäljebornas favoritpizza är?

Nyårsdagen är inte bara årets första dag det är även dagen Södertäljeborna äter mest pizza. Kan du gissa stadens favoritpizza?

Pizza på nyårsdagen har nästan blivit en tradition för många svenskar. En tradition som, enligt statistik från matbeställningsappen Onlinepizza, gör att pizzaförsäljningen ökar med över 160 procent den dagen.

– Första januari beställer svenskarna nära tre gånger så mycket pizza som en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan klockan 13 och 18. Många använder vår mobilapp, så de behöver inte ens lämna soffan för att beställa, betala och få sin nyårsdagspizza hemlevererad, säger Anders Signell, vd för företaget.

Baserat på årets beställningar bland 1241 restauranger som är anslutna till appen presenteras nu årets lista på de populäraste pizzorna i Södertälje.

Södertäljebornas favoritpizza? Nej, inte kebabpizza utan klassikern Vesuvio.

Pizzafakta

Efter nyårsdagen är annandag jul, midsommardagen och valborg de största pizzadagarna.

Ungefär var tionde svensk beställde pizza via nätet under 2015.

Över 310 000 liter sås såldes under 2015. Mild kebabsås är populärast, därefter kommer bearnaisesås och vitlökssås.