Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Verka för en positiv anda

Jag har skrivit tidigare, givit mitt stöd åt Berit Lagerwall, det var inte svårt att ta ställning i frågan huruvida hon skulle sitta kvar eller inte.
Fler ”gamlingar” finns i periferin som tycker de gjort sitt i partiet. Jag skriver så för att även Berit Lagerwall anser att hon gjort sitt efter nästa val.

Vad detta gamla gäng åstadkommit, är ett parti som tagit sig in i kommunfullmäktige. De började med att jobba hemifrån, kokade kaffe och samlades kring frågor de tyckte var aktuella för deras generation.

Att de en dag skulle ha betalt för mödan genom bidrag och arvoden stod långt ner på önskelistan, det tillkom vartefter de blev populära och fick mandat att ta sig in på den politiska arenan. Många hade sitt hopp om partiet, att de skulle framföra deras önskemål på en lokal nivå. Detta behöver inte få ett slut här! De som nu vill verka för en positiv Södertäljeanda och vill ha möjlighet att påverka sin ålderdom kan här göra en insats.

Att sammanföra Pensionärspartiets verkliga plattform med den nuvarande styrelsen är ett misstag, då den nya styrelsen inte har ambitionen att behålla de kvalitativa åtaganden partiet står för. Det vill säga att vara ett lokalt parti som arbetar för dem som har en ålderdom att förhoppningsvis se fram emot i sin stad.

Det skulle verkligen vara sorgligt om Pensionärspartiet förlorade den plattform som byggts upp genom ett gediget arbete. Förnyelse behövs och nya krafter, det behövs i all företagsamhet. I det partiprogram som finns men inte har förverkligats under det senaste året, ligger bland annat ett förslag om en kaféverksamhet i partiets lokaler, det vore väldigt trevligt att få se det växa fram av människor som tycker de har lite tid över att arbeta för en gemenskap. Ett samtalsrum, med mat och intellektuell förströelse!

Vill du arbeta utifrån Pensionärspartiets plattform, så som den hade ambitionen att utvecklas innan krisen med den nya styrelsen, föreslår jag att du blir medlem och kommer till årsmötet. Där en ny styrelse kan inta sin plats och jobba med frågor som gagnar de boende i Södertälje! Har du lite tid över och är intresserad av att medverka för detta kan du höra av dig till mig genom LT.

Entusiastisk Södertäljebo

Eva Borg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel