Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem ska få nyttja stadshuset?

Det känns som att det är hög tid att utvärdera regler för nyttjande av Södertälje stadshus och kanske även andra kommunala lokaler.

Södertälje kommun kan tydligen, vad jag förstått, inte neka ND och SD att hålla möten och seminarier i Stadshuset eftersom de är representerade i fullmäktige. Naturligtvis ska vi följa de demokratiska principer som gäller, och både SD och ND har i valet fått så många röster så att de tagit sig in i parlamenten från gatan – för ND är det deras andra mandatperiod.

Det jag däremot tycker är underligt, är att vi lät en rasistisk tidning hålla seminarium i vårt demokratiska stadshus nu i helgen, den 29 januari.

Nationaldemokraternas tidning Nationell Idag är en etnopluralistisk tidning som betonar etnicitet och det svenska folkets utplåning. En stor del av utrymmet går åt till att hänga ut brottslingar med invandrarbakgrund och 60 procent av innehållet handlar om problem med invandring.

Seminariet beskrivs av Nationell Idag som en stor framgång.

I anslutning till seminariet anordnade Svenska motståndsrörelsen och Svenskarnas parti, ett rent nazistiskt parti, bokförsäljning till förmån för respektive organisation.

Jag tror att jag utan att ljuga kan påstå att det inte var Pippi Långstrump som såldes på de bokborden.

Jan Milld från Blågula frågor, en organisation med kraftig främlingsfientlighet, var med och höll tal om den förljugna statsmakten, om Reinfeldts parti de Nya extremisterna i Södertälje stadshus.

Även Marc Abramsson (ND) deltog glatt i diskussionerna.

Bland annat togs det upp att Sverige borde lära sig av Danmark. Den danske gästtalaren Mikael Jalving talade om sina upplevelser från sin resa genom Sverige,

då han arbetade med sin nya bok Absolut Sverige.

Enligt Jalving är Sverige extremernas land, och att det först nu börjar komma upp något som liknar den debatt om mångkultur och islamisering som redan pågått i åratal i Danmark, Tyskland, Storbritannien och andra länder.

Detta inträffade i Södertälje stadshus. Jag kan förstå hur personer med invandrarbakgrund kände sig vid besök i ett för tillfället brunt stadshus.

Sven-Olof Järn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel