Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem körde mystiska bilen över spikmattan?

Polisen har hållit förhör med ägaren till den svarta Audi som forcerade en poliskontroll genom att köra över polisens spikmatta natten mot tisdagen den 2 augusti.

Polisen tog upp jakten på den mystiska bilen som visade sig vara en falskskyltad svart Audi av modell RS6. Bilen återfanns senare låst vid Ingo-macken i Södertälje syd där gärningsmannen eller gärningsmännen valt att fly till fots. Därefter inleddes en teknisk undersökning av bilen.

– Vi har identifierat fordonet och ägaren till det. Vi har hållit förhör med ägaren och kommer att hålla fortsatta förhör med honom. Frågan vi ställer oss nu är vem som kan ha kört bilen. Det är det vi ska utreda. Vi väntar vi på vissa svar, säger poliskommissarie Johan Allard.

Är bilens ägare misstänkt för något brott?

– I nuläget har vi inte delgivit honom misstanke för något brott men nya förhör kommer att hållas. Bilen var falskskyltad när vi tog den i beslag. Men inte stulen. Bilens riktiga registreringsskyltar fanns i bilen.