Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem har sett blandrasen Riley – försvann i söndags sedan gäng kastat smällare mot henne

Linda Carlsson var ute på promenad med sin hund Riley när ett gäng killar plötsligt började kasta smällare mot dem. Linda ramlade och Riley sprang i väg. Två dagar senare är hon fortfarande borta.

Det var i söndags eftermiddag när Linda Carlsson och ett par andra hundägare var ute på promenad i Fornhöjden som ett gäng killar plötsligt kom emot dem och började kasta smällare.

– Jag försäkte springa i från en smällare som kastades emot oss innan den skulle smälla av men ramlade och tappade kopplet. Riley, som var skräckslagen, sprang i väg. Jag försökte springa efter men lyckades inte få fatt i henne, berättar Linda Carlsson.

Hon tillbringade hela söndagskvällen och natten med att söka, ropa och leta men utan resultat.

Under måndagen forsatte letandet.

– Då sågs hon vid Astra Zenecas parkering vid Gärtuna. De som såg henne är säkra på att det var hon, liten och ljus och med kopplet efter sig, men de lyckades inte locka henne till sig. De försökte med en smörgås med hon var för skygg, berättar Linda Carlsson.

Hon har haft hunden, som är en blandras och påminner om en Jack Russel, sedan i somras. Hunden är chipmärkt och händelsen är polisanmäld.

– I går hade vi id-hundar som sökte efter henne, alltså sökhundar, och de markerade kraftigt vid Gärtuna. En makerade under en gran där hon troligtvis legat, en markerade i snön där hon kossat, och en vid staketet kring området men vi lyckades inte hitta henne, berättar Linda.

Under tisdagsnatten kommer en patrull med sökhundar från Malmö och ta upp sökandet.

– Vi kommer att leta så länge det behövs, säger Linda Carlsson.

All information finns på facebook på den öppna sidan Missing dogs Stockholm. Dit kan man också vända sig om man vill hjälpa till i sökandet eller om man gjort iaktagelser.

– Mitt nummer står där, om man verkligen sett henne får man gärna ringa, annars är jag tacksam om man använder sig av den facebooksidan, jag hinner inte svara på alla samtal, jag vill hålla telefonen öppen om någon verkligen ser Riley, säger Linda.

Läs också: Försvunna Riley söks med värmekamera – blev panikslagen av smällare