Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem är mäktigast i Södertälje?

Artikel 19 av 19
100 mäktigaste i Södertälje och Nykvarn
Visa alla artiklar

Kan inte låta bli att fundera om syftet med LT:s artikelserie om makthavare i Södertälje. Ska vi som medborgare bli rädda för makten?

Anmäl text- och faktafel

Några få av de så kallade maktpersonerna har jag full respekt för, många har nått sin position på grund av ”svågerpolitik” eller brist på andra sökande. Södertälje kommun och kommunens bolag är vida kända för svågerpolitik och vänskapskorruption högst upp på ”kompispolitiker-nivå”.

Ska bli spännande och följa upp vilka ”kompisar” som i den nya majoritetskonstellationen får nya gemensamt tjänster tillsatta.

En sak vet vi, kommunstyrelsen har utökats på bekostnad av neddragningar ”på golvet”. Antar att ett av de nya kommunalråden uttryckte sig fel när vederbörande sa att det berodde på neddragningar i ett av kommunens bolag. Detta strider i så fall helt mot kommunallagen. Kanske att vederbörande har kompetensbrist, måste då få hjälp att lära sig kommunallagen.

Kan som medborgare informera det nya kommunalrådet att ett bolag inte kan medfinansiera en kommunstyrelse. Hoppas det kan bli ett varningens finger och indikation från en medborgares funderingar och tilltro till den kultur som råder i Södertälje kommun och dess bolag.

Margot Sallander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare