Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Veckornas vecka" - då vill Waltin få i gång Westerling

”Veckornas vecka” väntar för SSK. Samtidigt försöker Mats Waltin få lagets största stjärna att leverera efter förväntningarna.

Säsongens viktigaste vecka hittills för SSK – eller ”veckornas vecka” som huvudtränaren Mats Waltin uttrycker det. SSK spelar i kväll borta mot Troja/Ljungby, en av allettans svåraste motståndare. Därefter väntar Västervik på bortaplan i en seriefinal som kan bli avgörande för vilket av lagen som tar förstaplatsen och går till kvalserien.

– Det kommer att näst intill avgöras på de här matcherna. Och det finns inget annat än all-in som gäller i det här läget, säger Mats Waltin, vars SSK leder serien, en poäng före Västervik.

Västervik spelar i kväll samtidigt borta mot Visby/Roma. SSK tar sig an ett Troja som är så gott som borta från förstaplatsen, men är ett av få lag som slagit SSK den här säsongen. I Axa sports center spelade de ut SSK rejält men en storspelande Alexander Sahlin räddade sitt lag till förlängning, där Troja avgjorde.

– De är duktiga, väldigt stabila. De är kvicka med att vända spelet. Men nu är det intressant läge, de kan inte gå ut lika bekymmerslöst som de kunde på bortaplan mot oss. Nu är de på hemmaplan och har pressen på sig, säger Mats Waltin om Troja.

Han slog tidigare i veckan tillbaka alla spekulationer om att något skulle ha hänt gällande förstemålvakten Alexander Sahlin – som ska vara tillgänglig och väntas spela kvällens match.

Förutom Christofer Blid – som väntar på magnetröntgen – är laget skadefritt.

Det finns dock frågetecken. Waltin har i de senaste matcherna experimenterat med centerstjärnan Jonas Westerling, som fortsatt haft svårt att leverera efter förväntningarna. 33-åringen har gjort över en poäng per match sett över hela säsongen, men i allettan har det bara blivit ett mål och tre assister på nio matcher. Förra onsdagen flyttade Waltin ut Westerling på en position som ytterforward i stället för den vanliga positionen som center, och i lördags petades Westerling från powerplay och spelade mycket lite i den tredje perioden.

– Det är inte alldeles enkelt för honom, säger Waltin. Han har också väldigt höga krav på sig själv. Det gör det ännu svårare för honom att komma till sin rätt. Därför flyttade jag honom till att bli ytterforward, för att försöka avlasta honom från defensiva uppgifter, så att han kan bli mer delaktig i det offensiva spelet. I lördags bytte jag plats på honom, och bytte  tillbaka igen. Jag söker väl lite fortfarande, säger Mats Waltin.

Westerling är inte petad tills vidare från powerplay, enligt Waltin. Men tränaren går i tankar om hur han ska få i gång lagets klart mest meriterade spelare och största stjärna på papperet.

– Det är min uppgift som tränare att få honom att blomstra. Och kommunikation är en viktig del i det, jag och han pratar om olika lösningar. Fortsättning följer väl lite där, säger Waltin